EGYELŐRE NINCS TEENDŐ A PERMETEZŐGÉPEK VIZSGÁZTATÁSA KAPCSÁN.

Növényvédő gépek felülvizsgálatára vonatkozó rendelet módosult


A növényvédő gépek felülvizsgálatára vonatkozó rendelet módosult, így a gépek felülvizsgálatára vonatkozó határidők nem szerepelnek benne, és a vizsgáztatásra vonatkozó szigorú műszaki feltételeket is törölték.

A 71/2016. (X.28.) FM rendelettel módosult a 43/2010. FVM rendelet növényvédő gép felülvizsgálatára vonatkozó 35. és 36 paragrafusa, amely módosítás eredményeként kikerültek a rendeletből a 3. melléklet „Növényvédelmi gépek felülvizsgálata” rész 1-5. pontjai is. A módosítás értelmében a növényvédő gépek felülvizsgálata 3 évente kötelező, de az ide vonatkozó határidő kikerült a rendeletből. A rendelet módosítása során a vizsgáztatásra vonatkozó szigorú műszaki feltételeket is törölték.

 

A jelenleg hatályban lévő rendelet a kötelező vizsgáztatásra határidőt nem rögzít, ezért a NAK javaslata a termelők felé továbbra is az, hogy kísérjék figyelemmel az ide kapcsolódó híreket, fejleményeket, de a vizsgáztatással várakozzanak, hiszen a 2017 tavaszi növényvédelmi időszak kezdetéig minden bizonnyal kialakul egy végleges állapot a szabályozás terén is.

 

Forrás: http://www.nak.hu/agazati-hirek/mezogazdasag/146-novenytermesztes/92906-egyelore-nincs-teendo-a-permetezo-gepek-vizsgaztatasa-kapcsan