LEMOSÓ PERMETEZÉS

Mezőgazdasági szaküzletünkbe megérkeztek a lemosó permetezőszerek

különböző hatóanyagokkal és különböző kiszerelésben

Február végén már javában csattognak a metszőollók a gyümölcsösökben, folyik a koronák ritkítása, elhalt ágak eltávolítása. A jól gondozott fákról kevés, vagy szinte egyáltalán nem kell vastag ágat lefűrészelni. Amennyiben mégis vastagabb ágat kell levágni, akkor ne feledkezzünk meg a sebfelület védelméről.

Erre a célra nagyon hatásos a faseb- és oltványkezelő paszta >>>

Sajnos még a téli hideg se pusztította el az almafák  törzsén, vázágain lévő vértetveket, amennyiben lehetséges ezeket mindenképpen érdemes eltávolítani. A vázágakon lévő sebeket pedig gyümölcsfaolajjal beecsetelni.

Lemosó permetezést általában metszés után szokták elvégezni, de az őszibarackfákat már metszés előtt érdemes áztatásszerűen lepermetezni 2%-os töménységű bordói lével.

A lemosó permetezést akkor lehet elkezdeni, ha a nappali hőmérséklet  tartósan fagypont fölé emelkedik. Ilyenkor már elkezd éledni a természet, fás növényekben beindul a nedvkeringés, és fogékonyabbak lesznek a betegségekkel szemben. Nagyon fontos a gyümölcsöt termő növények rügypattanás előtti lemosó permetezése, számtalan kártevőtől, és betegségtől kímélhetjük meg fáinkat, bokrainkat!

Lemosó permetezőszerek árjegyzéke