LEMOSÓ PERMETEZÉS

Mezőgazdasági szaküzletünkbe megérkeztek a lemosó permetezőszerek

különböző hatóanyagokkal és különböző kiszerelésben

Február végén már javában csattognak a metszőollók a gyümölcsösökben, folyik a koronák ritkítása, elhalt ágak eltávolítása. A jól gondozott fákról kevés, vagy szinte egyáltalán nem kell vastag ágat lefűrészelni. Amennyiben mégis vastagabb ágat kell levágni, akkor ne feledkezzünk meg a sebfelület védelméről.

Erre a célra nagyon hatásos a faseb- és oltványkezelő paszta >>>

Sajnos még a téli hideg se pusztította el az almafák  törzsén, vázágain lévő vértetveket, amennyiben lehetséges ezeket mindenképpen érdemes eltávolítani. A vázágakon lévő sebeket pedig gyümölcsfaolajjal beecsetelni.

Lemosó permetezést általában metszés után szokták elvégezni, de az őszibarackfákat már metszés előtt érdemes áztatásszerűen lepermetezni 2%-os töménységű bordói lével.

A lemosó permetezést akkor lehet elkezdeni, ha a nappali hőmérséklet  tartósan fagypont fölé emelkedik. Ilyenkor már elkezd éledni a természet, fás növényekben beindul a nedvkeringés, és fogékonyabbak lesznek a betegségekkel szemben. Nagyon fontos a gyümölcsöt termő növények rügypattanás előtti lemosó permetezése, számtalan kártevőtől, és betegségtől kímélhetjük meg fáinkat, bokrainkat!

Lemosó permetezőszerek árjegyzéke


 

Minden kedves vásárlónknak,
partnerünknek sikerekben gazdag Boldog Új Évet Kívánunk!

Ezúton szeretnénk értesíteni minden kedves gazdálkodót,
hogy a 2021-es aktuális kukorica vetőmag árjegyzéke már elérhető a honlapunkon.
Tekintse kínálatunkat >>>